16 آذر؛ روزی برای دشمن‌شناسی-راهبرد معاصر
«راهبرد معاصر» گزارش می‌دهد؛

16 آذر؛ روزی برای دشمن‌شناسی

جمهوری اسلامی ایران توانسته است در بیش از 40 سال از پیروزی انقلاب پیشرفت‌های بی‌بدیل و حیرت‌انگیزی از پرتاب موشک و ماهواره گرفته تا ساخت تلسکوپ با کلاس جهانی، واکسن برای نجات بشریت، ابررایانه و پیشرفت در عرصه نانو و فناوری‌های روز دنیا خلق کند. روز دانشجو، روزی برای پاس کردن درس دشمن‌شناسی است تا به خوبی دست دشمن غدار را رو کرد.
تاریخ انتشار: ۰۹:۳۵ - ۱۶ آذر ۱۴۰۱ - 2022 December 07
کد خبر: ۱۶۲۶۷۷

16 آذر، روز دانشجو و پاس کردن درس دشمن‌شناسی

 

به گزارش «راهبرد معاصر»؛ روز دانشجوی سال جاری با سال های گذشته تفاوتی اساسی دارد و آن تحولاتی است که کشور در دو سه ماه اخیر با آن مواجه بوده است و ناگزیر دانشجویان را وارد فضاهایی کرده که از مسیر اصلی دشمن شناسی منحرف شده اند. روزهایی که نه برای بیرون راندن دشمن بیگانه و مخالفت با آن، بلکه برای صدور مجوز حضور دشمن غدار در فکر، دل و جانمان با تفکری که دشمن خواهان آن است، شکل گرفت.

 

گذری به ۱۶ آذر 1332

دشمن می دانست از کدام ناحیه و با تحت تأثیر قرار دادن کدام نسل وارد میدان شود تا بتواند دانشجوی دهه هشتادی آزاد و بیدار جامعه را همراه اهداف شوم خود کند؛ اما این ترفند به کارش نیامد، زیرا مسئولان به طور مستقیم وارد میدان شدند و دست دشمن را برای جوانان این سرزمین رو کردند؛‌ از این رو 16 آذر، روز دانشجو و موعد تجدید بیعت با امام راحل (ره) و آرمان های انقلاب و زمانی برای پاس کردن درس پیچیده دشمن شناسی است.‌

در دوران نخست وزیری محمد مصدق و افزایش محبوبیت جبهه ملی در اوایل دهه ۱۳۳۰، محوریت این حزب در دانشگاه به چالش و فعالیت های سیاسی دانشجویان به سمت فعالیت های انقلابی و همراهی با جریان های اسلام گرا کشیده شد


با نگاهی به گذشته و مرور چنین روزی در سال ۱۳۳۲ باید عنوان کرد، این روز به یاد سه دانشجویی نامگذاری شد که در اعتراض به دیدار رسمی نیکسون، معاون رئیس جمهور وقت آمریکا با شاه پهلوی آن هم چندی پس از کودتای ننگین آمریکایی ۲۸ مرداد به وسیله رژیم ستمشاهی شهید شدند.


به نوشته نگارندگان تاریخ، فعالیت های سیاسی میان دانشجویان به عنوان قشر جست و جوگر و مطالبه گر در میانه دهه ۱۳۲۰ تا اوایل دهه ۱۳۳۵ و پس از سقوط رژیم رضاشاه پهلوی و ایجاد فضای بازتر میان دانشجویان دانشگاه تهران بسیار گسترش  یافت. در این دوران حزب توده از نفوذ بسیاری میان دانشجویان برخوردار بود؛ چنانکه بنا به گزارش های مختلف، بیش از نیمی از دانشجویان دانشگاه تهران عضو یا هوادار این حزب بودند.


در دوران نخست وزیری محمد مصدق و افزایش محبوبیت جبهه ملی در اوایل دهه ۱۳۳۰، محوریت این حزب در دانشگاه به چالش و فعالیت های سیاسی دانشجویان به سمت فعالیت های انقلابی و همراهی با جریان های اسلام گرا کشیده شد.


پس از کودتای ۲۸ مرداد ۱۳۳۲، سازمان های سیاسی تشکیل دهنده جبهه ملی برای دوره کوتاهی در ائتلافی ضعیف با نام «نهضت مقاومت ملی» به مقاومت سیاسی دست زدند و تظاهرات و اعتصاب های پراکنده‌ای در پاییز همان سال در دانشگاه و بازار تهران در اعتراض به محاکمه مصدق برگزار شد.


در زمان نخست وزیری مصدق روابط ایران با انگلستان به دلیل مقاومت های مصدق قطع شده بود، اما چند هفته پس از این وقایع اعلام شد روابط دو کشور بار دیگر ازسر گرفته خواهد شد و نیکسون برای دیدار رسمی به ایران خواهد آمد. این موضوع اعتراضات مردمی به ویژه دانشجویان را برای ازسرگیری روابط نابخردانه که تنها به زیان منافع ملی کشور بود، فراهم کرد.


۱۴ آذر و به دنبال سفارش نهضت مقاومت ملی، دانشجویان فعال در کلاس ها به سخنرانی علیه روابط منحوس پرداختند و ناآرامی تمامی محوطه دانشگاه تهران را فراگرفت و رژیم پهلوی برای پیشگیری از هرگونه اقدام بعدی تصمیم به سرکوب دانشجویان معترض و اعتراضات شکل گرفته در دانشگاه و بازار گرفت.

 

سرکوب دانشجویان و شهادت قندچی و بزرگ نیا

دانشجویان معترض به حضور نیکسون و انگلیس مورد هجمه نیروهای امنیتی و نیروهای ویژه ارتشی  در هجوم به دانشگاه و کلاس های درس قرار گرفتند که این اقدام سبب دستگیری و زخمی شدن صدها دانشجو شد. هجوم نیروهای امنیتی و نظامی شاه به دانشگاه تهران در دانشکده فنی به شلیک مستقیم به دانشجویان و درنهایت شهادت سه دانشجوی این دانشکده به نامهای احمد قندچی، آذر (مهدی) شریعت‌رضوی و مصطفی بزرگ‌نیا منجر شد.


فردای آن روز نیکسون به ایران آمد و دکترای افتخاری در رشته حقوق را در دانشگاه تهران که در اشغال مشهود نیروهای نظامی بود، دریافت کرد. اما ۱۶ آذر با شهادت این سه دانشجوی دانشکده فنی به وسیله کنفدراسیون دانشجویان ایرانی خارج از کشور که مرکز اجتماع مخالفان حکومت پهلوی در خارج از ایران بود، روز دانشجو نامیده شد.


این روز هر ساله به معیار خوبی برای ارزیابی میزان  توانایی و نفوذ مخالفان میان روشنفکران تبدیل شد و دانشجویان به عنوان قشر تحصیلکرده و روشنفکر جامعه ایرانی این روز را گرامی می داشتند. بعد از انقلاب اسلامی ۱۶ آذر باز هم در ادامه مبارزات سیاسی دانشجویان و بزرگداشت شهیدان قندچی، شریعت رضوی و بزرگ نیا مبدأ بزرگداشت دانشجویان و تکریم آنها شد.

این روز هر ساله به معیار خوبی برای ارزیابی میزان  توانایی و نفوذ مخالفان میان روشنفکران تبدیل شد و دانشجویان به عنوان قشر تحصیلکرده و روشنفکر جامعه ایرانی این روز را گرامی می داشتند

 

حالا بازماندگان همان هایی که ۱۶ آذر سال های دور در داخل دانشگاه تهران به دانشجویانی که به روابط با آمریکا و انگلیس بعد کودتا معترض بودند، تیرمستقیم جنگی شلیک کردند و روز دانشجو خلق شد؛ فراخوان می زنند تا با حمایت آمریکا و انگلیس  برای دانشجو بزرگداشت برپا کنند، شاید در این میان بتوانند به اهداف شوم خود و اندکی شلوغی و بلوا و آشوب دامن بزنند و ایران اسلامی را درگیر آشوب ها و از اهداف اصلی خود دور کنند.

 

دشمنی های گسترده با ایران اسلامی

جمهوری اسلامی ایران توانسته است در بیش از 40 سال از پیروزی انقلاب پیشرفت های بی بدیل و حیرت انگیزی از پرتاب موشک و ماهواره گرفته تا ساخت تلسکوپ با کلاس جهانی، واکسن برای نجات بشریت، ابر رایانه و پیشرفت در عرصه نانو و فناوری های روز دنیا خلق کند.


باید عنوان کرد، روز دانشجوی سال جاری روزی  برای پاس کردن واقعی درس دشمن شناسی است تا به خوبی دست دشمن غدار را که از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی به دنبال انحراف ذهن جوانان ایرانی بوده است، رو کرد.


آنها همواره مخالف پیشرفت و آبادانی این خطه سرسبز از جهان بوده اند و دانشجوی ایرانی باید دوست و دشمن خود را بشناسد و محو اخبار جعلی، فضاسازی های دروغین، جنگ رسانه ای و هیبریدی دشمن نشود.

 

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار